Tarina alkaa

Kiitos kun avasit päiväkirjani!

ALUSTUS

Tässä päiväkirjassa tulen kertomaan omasta elämästäni ja raottamaan tarinaani. Asiat, joita blogissa tulen käsittelemään liittyvät jollain tavalla peli- ja velkaongelmiini ja näistä selviämiseen. Olisi mahtava saada kaltaisiani henkilöitä lukemaan postauksiani ja saamaan myös heitä ajattelemaan tilannettaan uudelta kannalta. Pidän tätä blogia itselleni myös sen takia, koska asioista, varsinkin niistä hankalista puhuminen on epämukavuusalueen ääripäässä.

Tarinan päähenkilö on vajaa kolmekymppinen keskituloinen mies. Uhkapelit ja näiden myötä seuraava jännitys ovat olleet aina lähellä sydäntä. Nettipokeri, Casinot sekä mummoautomaatit ovat vuosien varrella tulleet todella tutuiksi. Viimeisimmän vuoden aikana ote on kuitenkin siirtynyt näytön toiselle puolelle ja näin saatiin aikaan melko suuria taloudellisia ongelmia. Velkaa on melko reippaasti joka suuntaan.

Uhkapelit on lopetettu kokonaan n. puolisen vuotta sitten, hieman ennen kuin uskalsin kertoa puolisolleni omasta sairaudestani eli peliriippuvuudesta. Laitoimme yhdessä samalla hakemuksen pelipoikki -sivustolta löytyvään ohjelmaan, jossa peliriippuvaisia pyritään auttamaan ongelmapelaamisen lopettamisessa.

Tällä hetkellä olen hakeutumassa velkaneuvontaan ja tarkoituksena on hoitaa asiat mahdollisimman mallikkaasti alta pois ja tätä myötä päästä jossain vaiheessa takaisin oikean elämän pariin!

PART ONE – MILTÄ TUNTUU PALJASTAA PUOLISOLLE OLEVANSA PELIRIIPPUVAINEN?

Tämä oli itselle se suurin ja samalla tärkein askel paranemisen alkamiseen. Olin lopettanut uhkapelit n. 2 viikkoa ennen joulua 2017. Mietin omassa päässäni, miten oma puolisoni mahtaa suhtautua kun kerron hänelle pelanneeni kaikki omat säästöni sekä ottaneeni lisäksi lainaa sen verran, etten itse edes tiedä loppusummaa. Puhuttiin kuitenkin kymmenistä tuhansista euroista. Asia tuntui järkyttävän isolta, eikä valoa tunnelin päässä omasta näkökulmasta löytynyt joten käsittelin asian niin, että kerron vasta uudenvuoden jälkeen saadakseni viettää joulun ja uudenvuoden parisuhteessa.

Voitte uskoa mikä olo oli 1.1.2018. kun “tuomiopäivä” koitti. Tiesin, että tämä on tehtävä tänään tai muuten jänistän asiassa kokonaan. Hän oli uudesta vuodesta äärimmäisen toiveikas ja tämä ei suinkaan rohkaissut minua paljastamaan parisuhteemme tähän asti suurinta koetinkiveä. Olin kuitenkin päättänyt tekeväni tuon paljastuksen ja illan koittaessa sain tarpeeksi voimia kertoakseni koko haastavan tilanteemme.

Kerroin olevani peliriippuvainen, kerroin myös käyneeni lääkärissä asian vuoksi ja saaneeni lääkityksen auttamaan alkuvaiheen ongelmissa. Yritin parhaani mukaan avata tilannetta ja kertoa itkuisella mongerruksella mitä on tullut tehtyä ja millaisia asioita tästä tulee luultavasti seuraamaan. Puolisoni ryntäsi lähes heti halaamaan minua ja kertoi rauhoittavasti ettei tämä tule olemaan meidän parisuhteen päätös, vaan hänen aikovan olla tukenani. Puhuimme asioista loppuillan ja seuraavina päivinä todella paljon. Tuntemukset puolisollani vaihtelivat ymmärrettävästi, mutta tämän kaapista tulon jälkeen koin itseni taas pitkästä aikaa rauhalliseksi.

Voin suositella jokaiselle joka peliriippuvuuttaan peittelee ja kokee piston sydämessään, kertomaan asiasta lähimmälleen. Tuohon peittelyyn käyttää aivan järjettömän määrän energiaa ja loput omasta henkisestä voimavarasta menevät siihen, kun joudut tuskailemaan salailemisen aiheuttavan tuskan kanssa. Tämän jälkeen ollaan jo matkalla kohti parannusta, koska ainakin tilanne on itselle tärkeimmille ihmisille tiedossa ja pystytään keskittymään seuraavien askelien ottoon…

Tulen päivittämään uusia mielenkiintoisia aiheita minimissään viikoittain! Minulta saa kysyä mihin vain liityen sähköpostitse veloistaselviaa@gmail.com osoitteesta.

 

2 thoughts on “Tarina alkaa”

  1. Mielenkiinnolla jään odottamaan uutta postausta. ikäsi, taloustilanteesi ja riippuvuutesi suhteen ollaan aika samankaltaisessa tilanteessa. Tosin itse elän sinkkuna niin ei tuota salailu ongelmaa tule. Kavereille on ollut helppo kertoa ja pakkokin ollut, kun välillä joutunut useita satoja lainaamaan.

    Like

    1. Moi Kari! Kiitos kommentistasi. Hieno juttu, että olet kuitenkin pystynyt kavereillesi kertomaan. On kuitenkin paljon helpompi kun ympärillä olevat ihmiset tietävät tilanteesi. Luultavasti sieltä saat itsekin tukea tilanteeseen 🙂

      Like

Leave a comment